Wednesday, December 02, 2015

hello hai haiii

Mula2 rs mcm takmo menulis tp bila dok baca semua post2 aku yg dahulu, rasa seronok plak..dpt mengimbas kembali masa dulu2...hehehee

ok now, let start menulis...aku nak pindah..yeap..mau pindah ke kulim..anak2 semua akan berpindah sekolah...trisya will be form 1 next year...alhamdulillah dia berjaya dpt 5A dlm UPSR tahun ni...agak susah gak urusan nak pindah sekolah ni...pening2..rumah juru still maintain..begitu gak dgn condo bukit tambun (rupa pun tak nmpk lagi)...so just akan menyewa di kulim...mana la ada duit extra dah nak beli rumah lagi..

kerja? ok la...nak cari makan n duit shopping kan...kena la tahan..but so far aku rs enjoy la jugak..b4 this banyak gak pressure dgn masalah2 system yg terlampau canggih n user friendly, then dgn "instant boss"..alhamdulillah now semua dah nmpk mcm dah "clear"..dah boleh enjoy life kembali..walaupun still terpksa login every sunday for 2-3hrs..tp ok la

famili? mcm tu jugak...just still missing my maknab :-(
kdg2 tu rs mcm nak lari balik duduk rumah kg tp tu rumah kg pun dah tak selamat untuk diduduki dah..tggu hari nak roboh aja



Friday, October 02, 2015

genap 1 tahun

30th Oct ni genap 1 year maknab meninggal dunia...kejab aje rsnya kan..setiap kali balik kg, tgk rumah kampung yg tak terjaga, rs macam nak keriau aja..maknab mmg sayang giller rumah dia, maknab juga seorang yg rajin dan pembersih..seingat aku la,masa maknab masih kuat, mana ada maknab dok lepak depan tv layan drama ke apa...tak ada punya tidur siang etc...sentiasa bergerak..samada di dapur, di laman rumah atau di belakang rumah bercucuk tanam..setiap hari hidangan complete ataih meja..breakfast, morning tea, lunch, afternoon tea n also dinner...mana pernah makan luar...just setiap hari isnin aje maknab tak sediakan minum petang bcoz hari isnin ada pasar malam (pasar siang actually), so arwah bapak akan membeli kuih muih dari pasar malam after solat asar di masjid..tanah laman bersih putih aje, susah nak nmpk rumput..setiap petang lepas asar, sure maknab akan keluar, round2 laman, belek pokok2 bunga dia..sapu sampah tarah rumput bakar sampah..masuk waktu maghrib baru simpan semua pekakas n masuk rumah... Ya Allah, rindunya aku pd arwah maknab :-(

Friday, July 10, 2015

ngantuk weiii

Baru pukui 3 tp mulut dok menguap ntah brp puluh kali dah…tak sabaq nak balik..rasa mcm keja lama sungguh la minggu ni..dah la smlm balik lewat sbb ada dept dinner..kepala dok ligat pikiaq apa nak masak utk berbuka harini..koew teow goreng maybe?..nak kena tepon bibik suruh bawa keluar udang sotong fishball semua..next week keja 2 hari aje..yihaaaaa…rabu last keja, nak kena packing barang2 opis..nak kena tukaq meja la plak..dept aku depa nak suruh duduk kat bahagian depan sikit..supaya leh bercampoq dgn planning dept2 yg lain..tak kisah la..kat mana2 aje pun aku tak kisah..

Thursday, July 09, 2015

Wednesday, July 08, 2015

Hello

Kembali...yes..kembali menulis...banyak benda nak tulis but then, not sure how to start..1st, maknab dah tak ada..this year aku beraya without maknab..sedih hny Allah yg tahu..tambah2 bila tiba bulan Ramadhan..n then Raya :-( Anyway, hidup mesti diteruskan...aku kerja di new co..actually adik beradik gak la dgn co aku dulu..alhamdulillah di this new co, aku dpt very good position and good salary.kerja agak flexi, bos baguih n team mates mmg semua sekepala..alhamdulillah aku beli rumah..ya..hahaha..ntah keja gila ke hapa but then bulan lepas aku terbekenan satu project, within 1 day aku sign n letak deposit...condo di bukit tambun (alaa...just around 7-10mins dari rumah aku now..muahahaha).still berdoa moga apa yg aku buat tu betoi..ye la, now ekonomi Msia bukan baguih sgt..ntah apa aku nak buat dgn rumah tu bila siap nnt..aku beli bcoz aku rasa aku dah kerja lama gak lepas duduk di rumah for 3 years, tp satu hasil pun tak nmpk..at least now bila beli rumah, ada gak benda yg aku leh nmpk hasil dari aku "bekerja"...dijangka siap ujung 2017..so now tak mau pikiaq panjang2..beli aja dulu..if tak mampu, juai (kalau ada yg nak beli la kan) itu aja for today..banyak keja nak buat as 5pm sharp aku nak cabut

Thursday, February 02, 2012

Maknab in the house...

Maknab tido di juru..yayyyyy....dia sampai smlm bersama bibik barunya...tgh hari aku jamu nasi bawal goreng pokok kelapa sawit n malam lak roti nan + ayam tandoori pelita...pagi aku buat pankek (clear wokey) n tgh hari aku buat sup ayam wit goreng hati (feveret maknab).... Sonok sgt berpeluang masak n jamu maknab makan..rasa puas sgt...malam ni nak bawa maknab makan nasi mandy di bertam..nasi arab...esok pagi akan bawa maknab ke pulau n lps bebudak balik school akan trus cargas balik ke kg...tq ya Allah kerana gerakkan hati maknab utk dtg n tido di juru ( maknab bukan senang nak jalan n tido rumah lain selain rumah sendiri)....akan ku guna peluang yg diberi ini dgn sebaik mungkin...n tq juga dearest hubby kerana sanggup melayan karenah aku sepanjang minggu ni..

Wednesday, February 01, 2012

Sapa kata hidup ni senang?

I am happy n at the same time i am sad...happy bcoz my birthday just around the corner...tak sabar nak bercuti bersama famili n also 'adik-adik' tersayang....n happy atas rezeki2 yg Allah kurniakan pd aku n famili(secara direk or indirek)...syukur atas nikmat pemberianNya...dan tidak lupa juga ke atas segala rintangan dan juga dugaan yg diberikan...aku terima,aku 'digest' n then aku jdkan pengajaran...bohong le kalo aku kata everything perfecto...ada gak masalah...but then terima aja lah...cuma ada satu aje 'dugaan' yg berlaku baru2 ni yg buat aku betul2 terkilan....actually aku dah sedar lama dah..benda ni berlaku on n off.....just aku 'buat bodo' as aku fikir maybe perasaan aku aje...but then something happen bout 1 month ago yg buatkan aku terduduk/terdiam n terfikir 'ehhhh...ni dah clear sgt ni...apa yg jadi?''......aku tny my other half...dia kata dia pun perasan..we diskus about it..then aku tny wat should i do?..,dia jwb " do nothing"..so now aku redha,aku terima...sbb aku tahu sesungguhnya Allah Maha Mengetahui...ada sesetengah perkara/benda kita kena 'face it' but ada sesetengah benda kita patut biarkan ia berlalu...just jdkan ia sbg pengajaran dan juga peringatan...maybe akan ambil masa utk dilupakan but hey sapa kata hidup ini senang? Kan..kan..kan.. :-)